VPRAŠANJA in ODGOVORI VEZANA NA  UPORABO APLIKACIJE ZAUPAJTE.SI

Vprašanje (10. avgust 2016): Kako bi lahko še izboljšali svoje objave in pridobili več strank?

Odgovor (10. avgust 2016): Nekaj usmeritev za oglaševalce:

1.) V kolikor želite, da bo vaša ponudba ustrezno prikazana tudi na zemljevidu, morate napisati najprej mesto (npr: Maribor, (vejica) in potem Štajerska), v kolikor želite poudariti tudi regijo, kjer opravljate svoje storitve ali kjer želite prodajati svoje izdelke.
2.) V kolikor imate prijavljenih več kategorij objave (npr iz vrste osebnega dopolnilnega dela: A), potem je pravilno, da pri prijavi odkljukate (izberete) tisto kategorijo, ki ustreza objavi. S tem bodo iskalniki lažje prišli do vaše ponudbe po različnih kriterijih. Smiselno je, da tudi v tekstu, ki ga objavljate, napišete, kaj dejansko nudite. Naprimer: občasno delo pri kmetijskih delih, občasno delo pri gospodinjskih delih, občasno varstvo otrok… S tem bo vaša objava veliko bolj jasna in pridobili boste tudi več strank. Mirno lahko objavite več različnih objav. 
3.) Pazite tudi na objave, ko se uvrstite med iskalce storitev (blaga) ali med ponudnike storitev (blaga). Torej, če nudite storitev (blago), potem označite “Nudim večkrat na teden” ali “Nudim večkrat na mesec”. V kolikor pa iščete storitev (blago), potem označite kot “Iščem večkrat na teden” ali “Iščem večkrat na mesec””.
4.) Razmislite tudi o tem, ali lahko svojo storitev (blago) zamenjate za kakšno drugo storitev (blago). Ravno v skupnosti kot je naša in pri bogati ponudi storitev in blaga, lahko najdemo kaj tudi za sebe in enostavno zamenjamo. Prav je, da to tudi označimo kot možnost pri objavi.

Vprašanje (16. junij 2016): kaj naj vpišem pri objavi dela v rubriko “Lokacija”?

Odgovor (16. junij 2016): V polje “Lokacija” pri objavi vpišite tisto lokacijo, kjer nameravate opravljati svoje delo. Torej, če nameravte delati predvsem v Ljubljani ali Vrhniki, napišite “Ljubljana, Vrhnika”. Podatek je pomemben za povpraševalce, da vedo, ali boste delo izvajali tudi v njihovem kraju. Enako velja za ponudnike izdelkov. Če nameravate delati kjerkoli v Sloveniji, napišite “Slovenija”. Ker imamo možnost iskanja tudi glede na lokacijo in s prikazom na zemljevidu, je to kar pomemben podatek.

Vprašanje (10. junij 2016): Koliko časa velja moja objava?

Odgovor (10. junij 2016): 3 mesece, potem lahko enako objavo podaljšate za 3 mesece.

Vprašanje (10. junij 2016): Ali lahko isti uporabnik objavi več objav (različnih)?

Odgovor (10. junij 2016): Lahko.

Vprašanje (14. septemeber 2016): kaj je bolje? Ali v enem oglasu napisati čimveč storitev, izdelkov ali je bolje narediti več oglasov?

Odgovor (14. september 2016):  v kolikor opravljate več različnih storitev (naprimer: varstvo otrok, inštrukcije…), je najboljša metoda ta, da naredite več oglasov. V enem oglasu opišete naprimer varstvo otrok, v drugem inštrukcije in tako dalje. Pri vsakemu izberite eno kategorijo iz seznama ponujenih kategorij. Na ta način boste najbolje prepoznavni in verjetnost, da vas bodo stranke našle, se bistveno izboljša.