Izvirno, navihano, šaljivo – končno tudi v Sloveniji

Začetek novega poglavja…

—z današnjim dnem tudi na digitalno marketinški sceni Sem mislila, da bi ostale stvari malo bolj poenostavljene, vendar sem dobila nekaj spodbude, da se pojavim tudi takole preko svoje lastne strani. Glede na to, da se z mnogimi morda v živo ne bom spoznala, sem se odločila, da zapišem en kratek povzetek mojih začetkov s šivanjem – morda tudi za to, da se lahko še koga spodbudi, da kar pogumno začeti s svojimi željami/ustvarjanji saj samo takrat vidiš ali je to res tako kot si si zamislil, ali pa si le pridobil dragocene izkušnje, ki jih boš zagotovo uporabil za naprej – v vsakem primeru je zmaga

Začetki

Moje novo poglavje se je dejansko začelo, ko sem bila noseča z mojim prvim nadobudnežem. Ob poplavi informacij za mlade starše in razmišljanju o pristopih vzgoje, sem naletela na Montessori pedagogiko. Ker se je sovpadala z mojo in moževo miselnostjo in načinom življenja sva vedela, da greva na to pot. Ko je prvorojenec prišel v Montessori vrtec, sem se jaz vpisala na izobraževanje 0-3 za Montessori pedagoginjo, s ciljem, podpiranja te pedagogike tudi doma. Nisem slutila, kako se mi bo spremenilo življenje in kakšna nova podpoglavja so se odpirala v moji življenjski knjigi. Ena od teh je bila tudi naloga, da pripravimo sami svoje Montessori materiale in med drugim je bilo potrebno sešiti t.i. Topponcino (blazina za novorojenčka). Ker nisem imela izkušenj s šivanjem sem se vseeno lotila projekta sama. Po nekaj privatnih urah šivanja, podpore svojih sodelavk, sem dejansko uspela sešiti moj prvi Topponcino. Še sedaj ne morem opisati ponosa in zadovoljstva, da mi je uspelo sešiti sama nekaj, kljub temu, da je tako enostavno.

Ustvarjanje

Od tukaj naprej je šlo samo še v smeri novega ustvarjanja, spoznavanja krojev, spoznavanja vrst blaga, spoznavanja primernih krajev za nakupe tkanine, nekaj tečajev ter seveda veliko veliko veliko ur šivanja ter vaje. Veliko je bilo napak, veliko smešnih na glavo obrnjenih vzorcev, vendar vsaka stvar in pripetljaj me še sedaj pripelje k večji pozornosti in seveda učenju. Šivanje je postala moja strast, tako da sem pridobila nekaj več samozavesti in pričela tudi s podarjanjem prijateljem in novim mamicam, ki se takšnega darila še posebej razveselijo

Objava na Facebooku

S to stranjo si želim ustvariti nekaj spominov na svoja ustvarjanja, združiti ljudi, ki so me do sedaj podpirali ter podati možnost kontakta, če si morda želi kdo kakšno tako oblačilo za svoje male nadobudneže.

Podpora

S podporo svojega moža (ki me podpira in pomaga pri vseh mojih nočnih šivanjih z otroci), moje družine, ki me podpira in verjame vame ter s podporo svojih prijateljev, ki so direktni in hkrati uvidevni (še posebej prijatelj, ki me je spodbudil, da odprem spletno trgovinico), sem začela tole novo poglavje. In tukaj sem – žena, sodelavka, prijateljica in prvo mama, ki želi pustiti navihano, simpatično, smešno in včasih malo vražjo sled v tem svetu.
Hvala za posluh in branje!
A.