Pogoji poslovanja

S tem ko uporabljate to spletišče, se strinjate s Pogoji poslovanja, kot so navedeni v nadaljevanju, vključno s pravnimi določili. Pogoji poslovanja spletišča so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in priporočili dobre prakse e-poslovanja. Svetujemo vam, da pred uporabo spletišča pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja. Materiale in licence tega spletišča ščiti zakonodaja o avtorskih in intelektualnih pravicah. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletišča.

Registracija in prijava na spletišču ter uporabnikov račun

Registracija na spletišču je brezplačna. Po zaključku postopka registracije bo uporabnik lahko proti plačilu postal član skupnostnega portala Zaupajte.si. Svoje podatke bo lahko dopolnil na straneh, ki omogočajo spreminjanje in dopolnjevanje lastnih podatkov. Podatke lahko spreminja na straneh do katerih pride vsak prijavljeni uporabnik s klikom na gumb “Moja stran”. Tukaj se nahaja celotni uporabnikov račun. Registrirani uporabnik lahko naroči izbris svojega uporabniškega računa na e-pošti zaupajtesi@gmail.com.  Na ta način se izbrišejo vsi njegovi podatki iz skupnostnega portala Zaupajte.si in pripadajoče objave. Po izbrisu se ne more več prijaviti v portal s prejšnjim geslom in uporabniškim računom. Preostanka članarine do izteka članstva ne vračamo. Registrirani uporabniki bodo seznanjeni z večjimi spremembami ali dopolnitvami funkcionalnosti spletišča Zaupajte.si po e-pošti.

Stroški objav in uporabe spletišča

Vsi uporabniki imajo možnost iskanja, objave komentarjev, vzpostavljanje kontakta med ponudnikom dela in povpraševalci ter ostale spremljajoče administrativne storitve (registracija, prijava, pregled nakupov, sprememba gesla, sprememba naslovov za prejem računa in vpogled in sprememba lastnih osebnih podatkov, naročilo na posebna obvestila ter prejemanje le-teh). Za objave dela ali objave povpraševanja je potrebna registracija in prijava z uporabniškim imenom in geslom. za objavljanje oglasov na Zaupajte.si morate postati član Zaupajte.si, kar je plačljivo.. Vse plačljive možnosti za registrirane uporabnike je objavljeno na spletišču na vidnem mestu.

Kdo plača provizijo in za koga so storitve na  Zaupajte.si popolnoma brezplačne?

Vse storitve za iskalce storitev so brezplačne. Iskalci storitev so tisti, ki povprašujejo po  storitvah  ali izdelkih preko kontaktnega obrazca ali vzpostavijo direktno komunikacijo z iskalcem ali ponudnikom storitve. Kontaktni obrazec vzpostavi komunikacijo med povpraševalcem in administratorjem spletišča Zaupajte.si. Na ta način postane administrator spletišča Zaupajte.si posrednik in lahko »filtrira« morebitne neustrezne kontakte ali neprimerno vsebino. ne prepovedujemo tudi direktno povezavo med ponudnikom in povpraševalcem, v kolikor so kontatni podatki objavljeni.

Kako poteka komunikacija med administratorjem spletišča in ponudniki storitev preko kontaktnega obrazca?

Administrator spletišča Zaupajte.si je vmesnik med ponudnikom/izvajalcem in povpraševalcem storitev ali izdelkov. Ko administrator preveri vsebino obvestila/sikanja/povpraševanja, administrator pošlje zainteresirani stranki kontaktne podatke o ponudniku/izvajalcu storitve ali izdelka. S tem se  onemogoči posredovanje žaljive vsebine ali neresne ponudbe. Trudimo se, da dobi povpraševalec “filtrirane”, to pomeni, da dobijo povpraševalci samo resne ponudbe in ne bo dobival nepotrebne pošte. V kolikor so kontaktni podatki objavljeni, potem se izvaja komunikacija med ponudniki in povpraševalci brez posredovanja administratorja.

Pregled in revizija tekstov in objav

Administrator spletišča Zaupajte.si objave redno pregledujejo. Administrator  spletišča Zaupajte.si si pridržujejo pravico, da na objavah popravijo tipkarske napake, ki bi pomembno vplivale na razumljivost objave. Administrator tega spletišča ima pravico objavo umakniti v kolikor oceni, da gre za neprimerno ali žaljivo vsebino. Administrator tega spletišča bo oglaševalca opozoril na neprimernost vsebine, v skrajnem primeru pa se lahko oglaševalec sankcionira z izbrisom računa iz spletišča Zaupajte.si. Oglaševalec lahko tudi sam v vsakem trenutku objavo umakne ali trajno izbriše s spletišča Zaupajte.si. Objave lahko vsebujejo napake, saj oglaševalec sam odgovarja za pravilnost in točnost objav na straneh www.zaupajte.si.

Avtorske pravice

Spletišče Zaupajte.si in njihovi lastniki ne odgovarjajo za resničnost izjav in navedb v objavah oglaševalcev, saj so oglaševalci, člani spletišča Zaupajte.si, pri oblikovanju vsebine objav popolnoma samostojni. Spletišče Zaupajte.si in njihovi lastniki ne odgovarjajo za morebitno kršitev avtorskih in drugih pravic pri objavi slikovnega ali tekstualnega materiala, ki ga objavljajo oglaševalci kot registrirani uporabniki spletišča Zaupajte.si, saj se vir tovrstnega materiala ne preverja. Poleg tega spletišče Zaupajte.si ne jamči in ne daje nobenega zagotovila glede pravilnosti ali zanesljivosti tekstovnih in slikovnih materialov, ki jih objavljajo uporabniki spletišča na www.zaupajte.si. Lastniki spletišča Zaupajte.si prepovedujejo kopiranje posameznih delov tega spletišča ali v celoti, vključno z vsebino, osebnimi podatki ter slikovnim materialom.

Povezave

Spletišče www.zaupajte.si  ne pregleduje vseh spletnih povezav, ki so v objavah in ne jamči in ne odgovarja za vsebino, ki je na ciljnih straneh teh povezav. Za uporabo tovrstnih spletnih povezav je izključno odgovoren vsak uporabnik posebej in gre za njegov lastni riziko pri uporabi tovrstnih povezav.

Omejitve

Spletišče Zaupajte.si in njegovi lastniki ne prevzemajo nobene odgovornosti za izpad dohodka in ne priznavajo nobenih stroškov oglaševalcem in drugim uporabnikom tega spletišča v primeru kratkotrajnega ali daljšega izpada tega spletišča. Lastniki in administratorji tega spletišča se bodo trudili po najboljših močeh, da bo to spletišče delovalo neprekinjeno (24 ur x 7). Nismo imuni pred zlonamernimi napadi, ki lahko povzročijo določene motnje v delovanju oz. razpoložljivosti tega spletišča.  Motnje lahko nastanejo tudi na komunikacijskih poteh ter na strežnikih gostovanja, na katere nimamo vpliva. Odškodnin za katerokoli škod, ki bi nastala zaradi nerazpoložljivosti objav na Zaupajte.si ne izplačujemo.

Varnost in zaščita osebnih podatkov

Vaša varnost in zaščita vaših podatkov je izredno pomembna za nas. Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, podatke ščitimo pred nepooblaščenimi dostopi, ki bi omogočali spremembo ali krajo podatkov.

Kako in na kašen način hranimo vaše podatke je opisano spodaj:

1.) V trenutku, ko uporabnik tega spletišča preda podatke spletišču, identificiramo namen s katerim so podatki posredovani. Nekateri podatki se namreč javno objavljajo, saj je spletišče namenjeno javni promociji storitev in izdelkov s poudarkom na opisu izvajalcev, ki se nahajajo zbrani v datoteki uporabnikov. Podatki o uporabnikih (osebni podatki) se prikazujejo samo prijavljenim uporabnikom spletišča, to pomeni, da podatki ne bodo javno vidni in prikazani brez ustrezne prijave. Nekateri podatki se prikazujejo samo avtorjem, kot na primer podatki o plačilu in lastnih objavah, o naslovu kamor se posredujejo podatki o plačilu, dostop do aplikacije za spremembo gesla in drugih osebnih podatkih.

2.) Registrirani uporabniki lahko naročijo trajni izbris svojih osebnih podatkov v celoti. S tem se brišejo tudi vse objave, ki so vezane na ta račun.

3.) Podatki, ki jih pošljejo uporabniki preko kontaktnega obrazca, se nahajajo izključno v elektronskem predalu zaupajtesi@gmail.com, ki je namenjen komunikaciji z uporabniki. Na ta naslov elektronske pošte, ki je javno objavljen, lahko uporabniki pišejo kadarkoli. Na zahtevo, se vsi osebni podatki brišejo tudi iz elektronskega predala nepovratno.

4.) Podatke shranjujemo samo za namene, ki so objavljeni in jasni vsakemu oglaševalcu in uporabniku tega spletišča. Podatkov ne posredujemo in ne delimo izven uporabe tega spletišča pod nobenimi pogoji. Podatke lahko delimo s partnerskimi oglaševalci, vendar izključno na zahtevo oz. na podlagi izrecnega privoljenja oglaševalca.

5.) Ob registraciji se morajo uporabniki strinjati s temi Pogoji poslovanja in so na to tudi posebej opozorjeni.

6.) Zavezujemo se, da bomo ustrezno osveževali in vzdrževali verzije licenčne programske opreme, ki jih za izvajanje tega spletišča uporabljamo in s tem zmanjšamo varnostne luknje v programski opremi na minimum.

7.) Spletišče Zaupajte.si posveča posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani in osebnih podatkov, v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in uredbo GDPR (General Data Protection Regulation).

8.) Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če se registrirate na spletišču Zaupajte.si, naročate izdelek ali storitev oziroma se naročite na obveščanje.

9.) Osebne podatke, ki jih posredujete za potrebe obveščanja preko Newsletter modula, se hranijo v ločeni evidenci in se na zahtevo brišejo. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil, s tem se avtomatsko brišejo njegovi osebni podatki iz Newsletter evidence.

10.) Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete s prijavo, izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot naročilo na obveščanje, del naročila izdelkov ali storitev, zahtev ali povpraševanja po naročenih izdelkih in v podobnih situacijah v skladu z namenom, za katerega ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

11.) Podatke, ki nam jih posredujete vi ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za  naslednje namene:

za statistične namene, a le tako, da iz teh podatkov ni možno ugotoviti vaše identitete; za izboljšanje uporabniške izkušnje, za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani; za dobavo izdelkov in storitev, ki ste jih naročili na naših spletnih straneh; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače. V primeru napada na našo stran poskušamo v najkrajšem času “izločiti” škodljive IP-je in omogočiti poštenim uporabnikom uporabo spletišča. Vpogled v IP-je uporabljamo izključno za obrambo pred škodljivimi napadi (blokada IP-jev) z uporabo Wordfence programske opreme.

12.) Vaši osebni podatki ostajajo v Zaupajte.si. Hranimo jih na zaupanja vrednih strežnikih komercialnega ponudnika. Vaših podatkov v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen če se boste s tem strinjali ali če bodo tako zahtevali pravosodni organi. Podatke računalniško shranimo v Republiki Sloveniji in jih ne posredujemo v obdelovanje v tretje države.

Pristojno sodišče

za razreševanje kakršnihkoli nesporazumov je pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija, ne glede na vrsto in mesto konflikta.

Zadnji popravek 10. februar 2020

Ekipa Zaupajte.si